MGOPS: Podprogram 2019 - EFEKTY

  • 2020-08-06, 13:13
  • administrator

PODPROGRAM 2019 – EFEKTY

  1. Miejsko – Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Młynarach

realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 - lipiec 2020

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy klarowany, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały)
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 718 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Młynary
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 38,79 ton żywności;
  • 4750 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2019 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 4 warsztaty edukacyjne, w których wzięły udział 50 osoby
  2. Rodzaje warsztatów:
  • Ekonomiczne - 2 spotkania dla  25 uczestników
  • Żywieniowe – 1 spotkanie dla 16 uczestników
  • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 9 uczestników

Z up. Burmistrza Miasta i Gminy Młynary

/-/mgr Jadwiga Piekarska            
Kierownik M-GOPS w Młynarach     

administrator

Liczba wyświetleń: 2052

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe